Aqua Solid BV

Hexelseweg 99 B
7645 AN Hoge Hexel

Tel: 06 13 50 24 93
E-mail: info@aquasolid.nl

Demiwater projecten uitgevoerd door Aqua Solid BV

Uitgevoerde demiwater projecten:

2 miljoen liter gedemineraliseerd water (#demiwater)

Aqua Solid BV heeft eind 2010 een opdracht verworven voor het leveren van in totaal 2 miljoen liter gedemineraliseerd water. Het project had als criteria dat alles binnen twee dagen moest plaats vinden.
Het gedemineraliseerde water moest dus in twee verschillende leidingen worden gepompt. Deze leidingen waren dus een deel van een stadsverwarmingnet.
Om met een constante flow te vullen heeft Aqua Solid BV ervoor gekozen om voor het vulpunt een demiwater opslag tank te plaatsen van in totaal 68 m3. Vanuit de opslagtank werd het demiwater met een temperatuur van 50 graden door de pompen van Aqua Solid BV het stadsverwarmingnet in geperst.
Een drietal tankauto combinaties reden daarom continue om het niveau van de opslagtanks boven het minimum niveau te houden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Aqua Solid BV en stadsverwarming

Demiwater projectenSteeds meer steden maken gebruik van stadsverwarming. Stadsverwarming wordt gerealiseerd door gebruik van restwarmte dat bijvoorbeeld vrijkomt bij het opwekken van energie bij energiecentrales. Deze restwarmte wordt daarom gebruikt voor het opwarmen van water. Het water loopt van de centrale via een geïsoleerd gesloten leidingstelsel naar de diverse afnemers. Deze afnemers gebruiken het daarom in combinatie met een warmtewisselaar voor ruimteverwarming of voor warm water uit de kraan. Het afgekoelde water gaat retour naar de centrale waar het weer wordt opgewarmd.
Aqua Solid BV is de aangesproken leverancier voor het vullen en het op niveau houden van het water dat in het gesloten stadsverwarming leidingstelsel zit. Hiervoor wordt geen drinkwater maar gealkaliseerd demiwater gebruikt. Gealkaliseerd demiwater is geconditioneerd met ammonia voor het behoud van het leidingstelsel.
Aqua Solid BV staat dag en nacht voor haar klant klaar. Indien door lekkage of leidingbreuk met spoed behoefte is aan gealkaliseerd demiwater, dan staat Aqua Solid BV 24 uur per dag gereed om het leidingstelsel of installatie van haar afnemer weer op niveau te brengen. Aqua Solid BV heeft afspraken met haar huisvervoerders dat zij dag en nacht bereikbaar staat.
Het water dat door Aqua Solid BV wordt geleverd heeft een temperatuur van 50 graden Celsius.

Neem contact met ons op »