Aqua Solid BV

Hexelseweg 99 B
7645 AN Hoge Hexel

Tel: 06 13 50 24 93
E-mail: info@aquasolid.nl

Gedemineraliseerd water voor veel industrieën noodzakelijk

Gedemineraliseerd water is water waaruit diverse opgeloste stoffen zijn verwijderd. Dit schone water is in veel industrieën noodzakelijk om productieprocessen op de juiste wijze te laten verlopen. Dit water wordt in Nederland dan ook gebruikt voor velerlei toepassingen in uiteenlopende sectoren.

Aqua Solid is gespecialiseerd in de levering van dit soort water van hoge kwaliteit. Wij zijn een erkend expert op het gebied van de duurzame winning, de zuivering en het hergebruik van industriewater. Bij al onze inspanningen en in onze bedrijfsfilosofie staat het belang van de klant en het milieu centraal.

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Gedemineraliseerd water nodig in verschillende industrieën

Gedemineraliseerd water voor veel industrieën noodzakelijkHet gebruik van dit water is bij veel industriële toepassingen onontbeerlijk. Normaal drinkwater en leidingwater bevatten een diversiteit aan opgeloste stoffen, waaronder zouten en mineralen. Wanneer dit water tijdens de productie het kookpunt bereikt, neemt de oplosbaarheid van deze stoffen af.

Na verloop van tijd kan het zout calciumcarbonaat zich hierdoor afzetten op een ketelwand, verwarmingselement of een ander belangrijk productieonderdeel. Dit kan resulteren in grote schadeposten voor bedrijven die werken met apparatuur zoals verwarmingsinstallaties en stoomketels. De toegevoegde waarde van gedemineraliseerd water is dan ook groot.

Gedemineraliseerd water zelf maken

Heeft u ook dit water nodig voor uw specifieke toepassing? Dan is dit water zelf maken in elk geval niet verstandig. Een hoge kwaliteit van dit water is vereist voor een optimale werkzaamheid. Gebruik van zelfgemaakt water kan zeer nadelige effecten veroorzaken.

Kwalitatief hoogwaardig gedemineraliseerd water is zeer schoon, waardoor elektronen minder vrij aanwezig zijn om een elektrische stroom te laten lopen. De geleidbaarheid van normaal drinkwater schommelt tussen de 300 tot 700 µS/cm, terwijl het water van Aqua Solid wordt geproduceerd met een geleidbaarheid van ≤ 1 µS/cm.

Neem contact met ons op »

Gedemineraliseerd water gedestilleerd water verschil

Gedemineraliseerd water is niet hetzelfde als gedestilleerd water. Het water wordt ontdaan van opgeloste stoffen zoals kalk en mineralen, terwijl gedestilleerd water bestaat uit de opgevangen condens van gekookt water. Gedemineraliseerd water wordt vaak gebruikt voor industriële toepassingen en gedestilleerd water voor medische toepassingen.

Water van Aqua Solid wordt onder meer gebruikt als proceswater, koelwater, ketelwater, spoelwater en energiedrager. Wij zijn in staat in elk type verpakking te leveren en staan bekend om onze hoge kwaliteit en leveringssnelheid. Meer weten over het gedemineraliseerd water van Aqua Solid? Bel naar 0546 – 55 65 01 of mail ons op info@aquasolid.nl.