Aqua Solid BV

Hexelseweg 99 B
7645 AN Hoge Hexel

Tel: 06 13 50 24 93
E-mail: info@aquasolid.nl

Demiwater is extreem schoon water en wordt geleverd door Aqua Solid BV

Voor diverse toepassingen is schoon water (demiwater) benodigd. Drinkwater is bijvoorbeeld nog niet schoon genoeg en in drinkwater zitten nog tal van opgeloste stoffen. Als bijvoorbeeld drinkwater wordt gekookt. Dan neemt de oplosbaarheid van bepaalde stoffen af. Vervolgens slaat er bijvoorbeeld calciumcarbonaat neer en dit zet zich vervolgens af op een ketelwand en of een verwarmingselement. Dit specifieke voorbeeld kan grote schadelijke gevolgen hebben. Zeker voor industrieën en bovendien als die werken met stoomketels en verwarmingsinstallaties.

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Laboratoria maken ook veelvuldig gebruik van gedemineraliseerd water. Gebruik van andere soorten water is hier niet goed voor. Dit water heeft namelijk opgeloste mineralen. En kunnen nadelige effecten veroorzaken.

Demiwater productie en levering via Aqua Solid BV

Demiwater is extreem schoon water en wordt geleverd door Aqua Solid BVAqua Solid BV produceert en levert gedemineraliseerd water. Dit wordt ook wel demiwater genoemd. Gedemineraliseerd water (demi water) is extreem schoon water. Uit dit water zijn alle opgeloste mineralen verwijderd.

Neem contact met ons op »

De kwaliteit van gedemineraliseerd water wordt geclassificeerd. Dat wordt gedaan aan de hand van het elektrische geleidbaarheid van water. Hoe schoner het water is, hoe minder vrij elektronen aanwezig zijn. Om een elektrische stroom te laten lopen. Voor het geleidingsvermogen van water wordt de eenheid microSiemens gebruikt. Deze wordt weergegeven met symbool µS/cm.

De geleidbaarheid van drinkwater schommelt tussen de 300 tot 700 µS/cm en dit is afhankelijk van het gebied waar het water wordt gewonnen. De geleidbaarheid komt door de hoeveelheden mineralen. Maar ook zouten die nu nog opgelost zijn in het water.